Opleiding

Tarot moet je leren, het is een professie waarmee je in aanraking komt met de kwetsbare kanten van de mens. Het vergt expertise en vaardigheden om daar goed mee om te gaan. Het Centrum voor Tarot heeft hiervoor een tweejarige professionele opleiding Tarot ontwikkeld. Het eerste jaar is gericht op het leren omgaan met de kaartbeelden in verschillende legpatronen. Tevens komen de basisvaardigheden aan de orde in de wisselwerking met de cliënt. In het tweede jaar vindt er verdere verdieping en verbreding plaats.

Toelating
De opleiding Tarot is bedoeld voor volwassenen die zich verder willen ontwikkelen en daarvoor gemotiveerd zijn. Je hebt een HBO denkniveau nodig, staat met beide benen op de grond, durft met gevoel te leven en naar jezelf te kijken. Er vindt een toelatingsgesprek plaats, om over en weer vast te stellen of het de juiste keuze is.

Studiekosten
Het studiegeld bedraagt € 1.295,00 per studiejaar exclusief boeken, exclusief examengeld en eventueel andere bijkomende kosten. De studiekosten zijn onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

We werken in beide jaren met drie verplichte handboeken:
image575 image4681 image4681
Sleutelwoorden bij de tarot van A.E. Waite, geschreven door Hajo Banzhaf, is te bestellen bij Bol.com (tarotboeken).
De stok van Thot, geschreven door D.J.W. Schoof, is verkrijgbaar bij de auteur, kosten € 24,00 (inclusief verzendkosten).
De kleine handleiding vind je hier. Voor € 4,00 is deze handleiding in een fraai zichtmapje te verkrijgen bij het Centrum voor Tarot.

Verder werken we met vier verplichte kaartdecks:

Thot Tarot

image4601

Rider Waite Tarot

image316

Tarot van Marseille

image316

De gevleugelde Tarot

De kaartdecks zijn tegen verschillende prijzen in de handel te verkrijgen. Er worden meer decks behandeld in de opleiding, maar de aanschaf daarvan is vrijwillig.
Het deck van De gevleugelde Tarot kun je als volgt bestellen.

Zowel in het eerste als tweede leerjaar is een leerconsult à € 50,00 bij een aan het centrum verbonden docent Tarot verplicht.

Lestijden en plaats
De lessen worden op zaterdagen gegeven van 11.00 tot 17.00 in Hostellerie de Rozenhof,
Nijmeegsebaan 114, 6564 CK Heilig Landstichting (bij Nijmegen).
image1191 Bereikbaar met openbaar vervoer: vanaf station Nijmegen met de bus via lijn 5 naar Groesbeek
Per auto: kijk op de website van Hostellerie de Rozenhof (en klik daar op route)

Rooster eerste leerjaar
Een up to date lesrooster vind je hier.

Beoordeling
Het studieprogramma is opgebouwd uit verschillende studieonderdelen. Aan het eind van een onderdeel volgt een beoordeling door de desbetreffende docent. Daarnaast dient er een verslag te worden gemaakt van het leerconsult.

Het eerste leerjaar wordt afgesloten met een schriftelijke en praktische toets. De examenkosten hiervoor bedragen € 195,00.

Het eerste jaar wordt succesvol afgesloten als er voor alle studieonderdelen een positieve beoordeling is behaald én zowel de schriftelijke als de praktische toets met een voldoende zijn afgesloten.

Wanneer een onvoldoende wordt behaald, dan wordt voor het begin van het tweede studiejaar de mogelijkheid van een herkansing aangeboden.

Het tweede leerjaar wordt afgesloten met een diploma.

De examencommissie bestaat uit: Dick Schoof, Henny Smid-Schoof

Inschrijving
Om aan te melden voor het eerste jaar van de opleiding stuur ons een email met daarin naam, adres, telefoon, hoogst genoten opleiding en een korte motivatie van maximaal 5 tot 10 regels (60 tot 120 woorden).
Er volgt dan een toelatingsgesprek om kennis te maken en om over en weer te bepalen of dit een geschikte opleiding voor je is.

Na een positief toelatingsgesprek kun je je definitief inschrijven door het overmaken van het studiegeld van € 1.295,00 op bankrekening NL44 INGB 0001 8469 81 t.n.v. Stichting Bevordering Tarot (SBT), Malden, onder vermelding van studiegeld Leergang Tarot en het desbetreffende studiejaar.

Het studiegeld dient dus voor aanvang van het studiejaar te worden overgemaakt.

Lesgeld per leerjaar
De kosten voor de opleiding zijn, onder bepaalde voorwaarden, fiscaal aftrekbaar. Kijk op de site van de belastingdienst voor de voorwaarden.
Kosten in €
Studiegeld 1295
Examengeld 195
Studiemateriaal± 100
Leerconsult 50
Totaal 1640